Image for post
Image for post

“Вежбам редовно, но не можам да живеам без Милка”

ФитКит инспирација: Елеонора Димковска од Битола

Запознај ја Елеонора од Битола (Нора), нашата ФитКит инспирација на неделата. Гимнастиката е нејзината најголема љубов, a за прв пат стапнала во сала благодарение на дедо ѝ.

Oткако пораснала, сфатила колкава е важноста на вежбањето како за здравјето, така и за изгледот. Особено ѝ се допаѓа чувството на исполнетост што го има откако ќе се изнавежба добро. 💪

Нора вели дека кризата со Ковид -19 не ѝ го разнишала ритуалот за вежбање, туку напротив — ова ја мотивирало да вежба уште поинтензивно.

Нејзина рутина: вежбање 5 пати во неделата, 3 пати по 2 часа.

Тајната на Нора да се остане фит за време на карантин? Повеќе време на планина, помалку пред телефон! ❌

Image for post
Image for post

Од активнот фитнес живот што го имала пред епидемијата, Нора вели дека најмногу ѝ недостига салата за гимнастика со сите позитивни луѓе што таму вежбаат.

Сепак, како ученик во битолската гимназија „Јосип Броз Тито”, таа смета дека карантинот добро ѝ дошол за да се одмори малку и да се фокусира на себе.

По дома си вежбала сама, најчесто користејќи греда за гимнастика.

Нејзината најголема инпирација е добро познатиот битолски гимнастичар:

Стој на раце, ѕвезди без раце, чучњеви, склекови, салта и слично се само дел од вежбите што и помогнале да остане фит и да го одржува ритуалот за вежбање и за време на пандемијата.

Нора не сака да слуша музика додека вежба, бидејќи смета дека песните ја деконцентрираат, особено кога вежба на греда.

FitKit ambasador Eleonora 3
FitKit ambasador Eleonora 3

Нашата ФитКит инспирација е од оние луѓе чија што конзистентост за вежбање е за пофалба. Таа вели дека нејзините навики за спортување не се менуваат со годишните времиња, а нејзината упорност останува во текот на целата година.

Не сака баш да вежба по теретани, а кредитите од ФитКит апликацијата ги користи за релаксација.

Сепак, како секој од нас и Нора си има мал, сладок порок:

Нора можеш да ја најдеш на нејзиниот Instagram профил @eleonoradimkovska. Таму ќе можеш да уживаш во нејзините слики од шетањата низ Европа и да размениш искуства (особено ако си фан на гимнастика како неа).😍

FitKit Logo
FitKit Logo

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и во online вежбалните низ целата држава.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.

Written by

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store