Image for post
Image for post

Евгенија од Скопје: Престанав да бројам колку серии изгледав, ама не престанав да вежбам!

ФитКит инспирација: Евгенија Ризова од Скопје

Активна, незапирлива и супер кул, нашата следна ФитКит инспирација, 19-годишната Евгенија Ризова од Скопје (Евги) не дозволи пандемијата да и ја наруши фитнес рутината.

Затоа реши да возврати онака како што најдобро умее:

FitKit inspiracija Evgenija Skopje
FitKit inspiracija Evgenija Skopje

Пред пандемијата, рутината на Евги се состоеше од 4–5 пати вежбање во неделата, најчесто претпладне. Комбо од Lifestyle и базен. Денес, таа е заменета со вежбање по дома со тег од 15кг, 2 тегчиња за нозе од по 3кг и ab wheel.

Сепак, таа смета дека онлајн вежбањето со тренер е одлична алтернатива за да се остане фит. 💪

Нејзината фитнес инспирација е Мишел Левин (@michelle_lewin), а Lose yourself е песната без кое не може да помине ниту едно вежбање. 😎

Иако често се шегувале со нејзе дека ако става толку тежина, ќе се набилда како маж, сепак тоа не ја демотивирало да се посвети кон остварување на истата:

FitKit inspiracija Evgenija Rizovska
FitKit inspiracija Evgenija Rizovska

Кога не вежба, Евгенија е фокусирана максимално да го искористи своето слободно време со најблиските пред да замине на студии во Кина.

Ако приказната на нашата Евгенија те инспирираше на еден или друг начин, ѕирни ја на Инста @rizovaenn. Таму ќе најдеш многу фотографии од нејзините професионални фотосесии, ревии и патувања кои што нема да те остават рамнодушен/на. 😍

FitKit logo
FitKit logo

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и во online вежбалните низ целата држава.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.

Written by

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store