ФитКит инспирација: Кристина Димитриеска oд Тетово
ФитКит инспирација: Кристина Димитриеска oд Тетово

Кика од Тетово: Ме мотивира фактот дека секој ден правам нешто добро за себе!

ФитКит инспирација: Кристина Димитриеска oд Тетово

Поради здравствени проблеми и болки во грбот почнала да вежба јога и тогаш на своја кожа ги осетила сите физички и психички придобивки што ги носи активниот начин на живот.

Запознај ја Кристина Димитриеска (Кика) oд Тетово, нашата ФитКит инспирација на неделата. 👋

Кика ќе ја најдеш како вежба во Hammer Gym, секогаш во совршено скоцкана спортска облека за која вели дека дополнително ја мотивира за време на тренинг. Hip thrust е нејзината омилена вежба.

Еве како изгледа фитнес рутината на Кика што и помага секогаш да биде во топ форма: 👇

Нејзината мотивација за вежбање е фактот дека секој ден прави нешто добро за себе, а нејзина инспирација (освен партнерот) се @alexia_clark, @chontelduncan и @jankabudimir.

ФитКит инспирација: Кристина Димитриеска oд Тетово
ФитКит инспирација: Кристина Димитриеска oд Тетово

Пандемијата Ковид-19 имаше големо влијание врз рутината на Кика, но сепак таа не дозволи мрзливоста да победи. 🙌

По дома најчесто вежбала со домашните и тоа вежби за нозе (lunges, squats, hip thrust) и вежби за грб. Карики, тегови, гуми со отпор и столица се дел од реквизитите што ги користела по дома.

Не треба ти да дигаш тегови, имаш проблем со грбот. Немој многу да вежбаш, ќе добиеш воспаление на мускулите”, се само дел од коментарите што ги добила додека вежбала. 😪

Со цел да ги разбие предрасудите за вежбањето, Кристина со апел:

ФитКит инспирација: Кристина Димитриеска oд Тетово
ФитКит инспирација: Кристина Димитриеска oд Тетово

Од суплементи користи Whey протеин, колаген и омега 3, мултивитамини и минерали.

Мака мачи да ги исфрли млечните производи од исхрана, но никогаш не би можела да се откаже од јајцата. 😁

Кога не е посветена на трошење калории и обликување на телото, Кика сака да експериментира во кујна и да фотографира. 📷 Пиење многу вода е нејзиниот (таен) лек против мамурлак.

Ако ти се допадна приказната на нашата Кика од Тетово, следи ја на Инста @dimitrieska_k.

Лесно ќе го забележиш нејзиниот уметнички дух преку уникатни фотографии од секојдневниот живот, храна, цвеќиња и природа.

P.S. She is in love! 🥰

ФитКит лого
ФитКит лого

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и во online вежбалните низ целата држава.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.

Written by

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store