ФитКит инспирација: Марио Стефановски од Скопје
ФитКит инспирација: Марио Стефановски од Скопје

Марио од Скопје: За да остане човек мотивиран, треба првично да биде најдобар другар со самиот себе!

ФитКит инспирација: Марио Стефановски од Скопје

Пандемијата го натера да размисли на повеќе работи меѓу кои неговата физичка активност и потребата да биде активен од физички и психички аспект, особено во тешки периоди.

Без разлика на околностите — тој останува посветен на својата фитнес цел — да ја зголеми својата мускулна маса, да го обликува телото и да остане физички активен. 💪

Запознај го Марио Стефановски од Скопје, нашата ФитКит инспирација на неделата. 👋

Неговата топ форма ја одржува во бодибилдинг и фитнес клуб Атанасовски, вежба по дома или на скопскиот кеј.

Омилена вежба му е Diamond pushups. Преферира да вежба сам бидејќи на тој начин има поголем фокус на себе и на квалитетот на тренингот.

ФитКит инспирација: Марио Стефановски од Скопје
ФитКит инспирација: Марио Стефановски од Скопје

За Марио, пандемијата е голема промена и тест за издржливост од повеќе аспекти.

Марио ја откривата тајната да се остане фит во време на карантин:

На оние кои што се уште се двоумат дали да почнат да вежбат, Марио им препорачува:

Моментално не користи додатни суплементи во исхраната, но размислува за да почне да консумира Whey протеин.

ФитКит инспирација: Марио Стефановски од Скопје
ФитКит инспирација: Марио Стефановски од Скопје

Во слободно време слуша музика и работи како DJ🥳🤙.

Ако те интересира кул секојдневието на Марио, заследи го на Инста @djsmokym.

P.S. Навалете женски, he is free and happy! 😜

FitKit logo

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и во online вежбалните низ целата држава.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.

Written by

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store