12 причини зошто да вежбаш денес

Image for post
Image for post

Со сите празници околу нас и пред нас, се’ повеќе се стеснува времето за вежбање. Дефинитивно тоа не е никаква причина да изостане вежбањето, и исто како што секој ден дишеш, јадеш и пиеш, можеш и да вежбаш. Но, овде не се работи за тоа дека не ти е јасно тоа. Овде се работи за тоа дека логиката не е довлона, туку ти треба вистинска причина и “зошто”. Многу пати со луѓе зборувам дека не постои човек што не може да пронајде омилена физичка активност и не постои човек што не може да си најде добра причина да ја најде таа своја омилена физичка активност. Затоа во оваа статија ќе нафрлам идеи што можеби ќе ти помогнат да најдеш нешто што е најблизу до твојот карактер и ќе ти помогне да најдеш мотивација за вежбање.

  1. Здравје на срце
    Можеби не си личност што сака мускули и фит тело, ниту па си размислувал за да бидеш фитнес инспирација. И јас исто, верувал или не. Едноставно тоа не си ти. Но, дали си размилувал на тоа дека сакаш да бидеш витален и здрав на долги стази? Дали си размислувал да бидеш успешен во кариерата? И, зарем е можно да си успешен и витален без да бидеш здрав? Одговорот ти е јасен, а логиката е дека не може здравје без добар кардиоваскуларен систем.

Епа доста се овие причини претпоставувам :).

Ако ти се допадна ова што го читаше ќе ни значи да стиснеш на аплаузот 👏 и можеби да ја препорачаш статијава некому на кого му е потребна.

-Јосиф

Written by

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store