2 лесни вежби во вода

Image for post
Image for post

Не знам дали сте љубители на вода и дали сте со предрасуди дека не сакате да влегувате во базен, но како и да е еве што може да правите и да потрошите некоја калорија повеќе додека сте во базен.

Аква аеробик

Часовите по вежби во вода овозможуваат на забавен начин да ги искористите отпорот и пловноста на водата за да ги вежбате мускулите и да ги подобрите фитнесот, силата и флексибилноста на кардиоваскуларниот систем. Ако практикувате вежби за зајакнување и техники за истегнување, ќе го зголемите тонусот на телото и дијапазонот на движења. Не мора да одите на официјални часови за да направите одличен тренинг. Едноставно скокнете во базенот и пробувајте различни движења што целосно ќе ви ги раздвижат зглобовите.

Пливање

Со пливање може да си го подобрите нивото на аеробен фитнес зашто го тера телото да учи нов начин на дишење. Лицето ни е во вода, а тоа значи дека телото мора да научи брзо да се прилагодува. Длабоко земаме воздух и со тоа ги тераме белите дробови и срцето поефикасно да го пренесуваат кислородот. Поради тоа што со пливањето не ги оптоварувате зглобовите, ова е одличен начин да си ги одморите мускулите што се истоштиле од активности со голем напор како што се трчање и тренинг со тежина, со што се заморуваат зглобовите на колковите, на колената и глуждовите. Плус може да изберете дали ќе пливате за да се релаксирате или ќе испливате повеќе кругови за да направите јак тренинг за целото тело со кој ќе согорите многу калории.

Не мора да одите на одмор за да уживате во корисните ефекти од тоа да бидете во вода или покрај вода. Наша препорака е да ги пробате опциите на нашата апликација за пливање во Скопје. Супер би било еден ден во неделата да ти биде за вежби во вода. А, поради отпорот што го создава, знам дека со секој тренинг согоруваш голем број калории.

Written by

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store