FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска
FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска

Јогата ѝ помогнала да ја победи болката во вратот и кичмата. За возврат, таа сакала да ја продлабочи праксата и да научи да го предаде она што го знае.

Денес, Радица Балеска е еден од најдобрите јога учители во земјава и наш FitKit Plus тренер. 🏆

Радица го пренесува своето искуство и знаење со програмата Ashtanga Vinyasa Full Body.

Еве за кого се наменети овие јога часови:

Јога е за секого. Од спортисти за регенерација на мускули, флексибилност и сила, па се до луѓе кои што немаат апсолутно никаква физичка активност. Од 9 до 99 години. Целта ми е да…


Play Fit Move Spa
Play Fit Move Spa

Ако редовно ги посетуваш спа центрите, веќе ти е јасно дека си заминуваш со чувство како да лебдеш во воздух, освежен/а и целосно ослободена со стресот. 😇

Ако досега не си бил/а во спа или ретко те носи патот натаму, овој текст ќе ти го промени мислењето. 👇

Спа третманите не се ништо ново. Користењето на минералните води датира уште од античко време, а најмногу било распространето во Европа и Јапонија.

Самиот термин „спа“ има потекло од градот Спа од Белгија. Таму, се верувало дека водата што ја користат е лековита.

Денес, спа третманите се многу повеќе од базен со…


Image for post
Image for post

Пред еден вежбач да почне да тренира во ново фитнес студио, голема е веројатноста дека ќе истражи се што пишува за студиото на интернет или ќе комуницира со познаник што го забележал на Instagram дека вежба таму. Ова ги вклучува и препораките и споделените искуства од задоволни и незадоволни клиенти.

Препораките можат да направат голема разлика дали ти како тренер ќе добиеш нови вежбачи или не. Тие се одличен начин да го изградиш, но и да го срушиш твојот бренд.

Статистиката покажува дека 87% од корисниците читаат онлајн критики, а 73% од нив му веруваат на бизнисот откако ќе прочитат…


FitKit Plus Ready, Set, Pilates програма на Јелена Чокрева и Марија Чокрева
FitKit Plus Ready, Set, Pilates програма на Јелена Чокрева и Марија Чокрева

Јелена ја наследила љубовта кон спортот од баба ѝ, а Марија пораснала во спортско семејство каде физичката активност е дел од секојдневието. Заедно се фанстастична комбинација која своите вештини и знаење ги вложија во основање на пилатес студиото Pilates Point.

Веќе неколку години ги учат вежбачите да го засакаат активниот пилатес, да уживаат во физичката активност и здравиот живот, но и да се сакаат себеси и да уживаат во своето тело. 💪

📢 Од неодамна, Јелена и Марија се наши FitKit Plus тренери со Ready, Set, Pilates програмата. …


Image for post
Image for post
Photo credits: @domenicoloia

Практикувањето јога се покажа како многу моќна алатка за време на пандемијата. Оваа дисциплина им помогна на многу практиканти да се справат со притисокот од социјалната дистанца и да ги пронајдат балансот и мирот во себе. 🙏

Пандемијата ја направи јогата уште попопуларна за вежбање, а тренерите се побарани.

Без разлика дали си долгогодишен учител по јога, допрва отвораш студио за јога, снимаш онлајн часови, или тоа ти е во план да го сториш во текот на годинава, успехот на твоето студио и ти како учител ќе зависи тоа како ќе се промовираш.

Еве неколку совети кои ќе ти ти…


ZisGym
ZisGym

Кога ќе се спомене фитнес центар, првото нешто што им паѓа на памет на кавадарчани е ZisGym, современо фитнес студио лоцирано во срцето на Кавадарци. 😎

ZisGym не е само обична теретана. Ова е место каде што вежбите за оформување мускули, стекнување сила, трошење калории и издржливост се практикуваат според последните светски трендови.

Препознатливо под мотото „Каде што децата станаа мажи”, оваа студио веќе 31 година, интензивно им помага на вежбачите да си го оформат телото од своите соништа. 🏆

Концептот според кој фунционира ZisGym е многу едноставен — нудат комплетно нов начин на сфаќање и практикување на физичката активност…


Image for post
Image for post
Photo credits: NordWood Themes

Ако порано фитнес тренер сакал/a да ги соопшти своите идеи пред пошироката публика, морал/a да се појави на телевизија или радио или да напишe статија во весник. Денес, со интернетот и социјалните мрежи работите се многу поедноставни. 😊

Но, колку промовирањето на социјалните медиуми е доволно за да ја покажеш својата експертиза како тренер и да привлечеш нови клиенти?

Делумно. 😐

Ако сакаш да си ја зајакнеш репутацијата како експерт во фитнес индустријата, дефинитвно ти треба веб-страница каде што ќе можеш да го пренесеш твоето знење на уникатен и креативен начин специфичен само за тебе.💪


Ивица Алексовски од центарот за боречки вештини Stongest
Ивица Алексовски од центарот за боречки вештини Stongest

Дали сметаш дека луѓето тренираат боречки вештини за да се одбранат во случај на опасност или едноставно да учествуваат во натпревари?

Не е баш така. Боречките вештини се многу повеќе од одбрана или победа на натпревар. Тие се едно од најдобрите средства за контролирање на умот и телото, зајакнување на самодовербата и ослободување од стресот. 🏆

Боречки вештини се систем на кодифицирани вежби и традиции на борба со цел, физички да победат друго лице, или за лична победа. Името боречки вештини произлегува од уметноста на војувањето од 15 век.

Уште од самото постоење на цивилизацијата, во различни култури и различни…


ФитКит провајдер за време на Ковид — 20 Minutes студио Скопје
ФитКит провајдер за време на Ковид — 20 Minutes студио Скопје

Ако постојано си во трка со времето, а сакаш да постигнеш брзи фитнес резултати, тренинзи со електро-мускулна стимулација (ЕМС) можеби се вистинското нешто за тебе.👇

ЕМС или електро-мускулна стимулација е иновативна фитнес технологија која испраќа мали и безболни електрични импулси диреткно до мускулите, зголемувајќи ги нивните природни контракции. На овој начин секој тренинг станува повеќекратно ефикасен.

Оваа модерна фитнес технологија можеш да ја најдеш во студиото 20 Minutes во Скопје.

Тренинзите се изведуваат индивидуално со помош на персонален тренер, кратки се и траат по 20 минути. ⏳

Она што го издвојува овој тренинг од другите е тоа што 20 минутно…


Image for post
Image for post
Photo credits: @karolina-grabowska

Ако веќе година дена мака мачиш како да се кренеш на нозе и да си ја повратиш активноста и клиентите во твоето фитнес студио, овој текст ќе те инспирира да погледнеш кон светлата страна на ситуацијата — дигиталниот фитнес. 💪

Потребата да го трансформираш твоето студио во виртуелниот свет е поголема од кога и да било порано. Поентата не е само да одржиш онлајн тренинг, туку треба и целото дигитално искуство да биде забавно, автентично и да одговара на твојот бренд. Ако не знаеш од каде да почнеш или ти треба дополнителна инспирација, имај ги на ум овие совети: 👇

Fit Kit

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store