ФитКит инспирација: Анастасија Јаневска од Куманово
ФитКит инспирација: Анастасија Јаневска од Куманово

Aнастасија од Куманово: Кик Бокс е мојот спорт за телото и умот!

ФитКит инспирација: Анастасија Јаневска од Куманово

Кик бокс е нејзиниот спорт за телото и умот. Преферира да вежба сама зoшто сака да се натпреварува самата со себе. Често и велат дека била премногу нежна за да тренира кик бокс.😅

Запознајте ја Анастасија Јаневска (Ани) од Куманово, нашата ФитКит инспирација на неделата. 👋

Инспирацијата ја црпи од од Диана Фитнес, а омилената вежба и е squats.

Сепак, поради пандемијата, Анастасија мораше да го затвори студиото каде што беше инструктор. 😷

ФитКит инспирација: Анастасија Јаневска од Куманово
ФитКит инспирација: Анастасија Јаневска од Куманово

Ситуацијата со затворањето на студиото не дозволи да ја порази. Анастасија останува доследна на својата фитнес цел — да напредува во секоја смисла, па макар и во домашни услови. 💪

По дома се мотивира да вежба со огледало и музика, а од реквизити користи мали тегови и ластик.

Онлајн тренинзите многу ѝ помогнале да не ја изгуби навиката за вежбање за време на пандемија. ✔️

Токму во тоа и се состои нејзината тајна состојка за да се биде фит за време на карантин:

Мотивацијата за вежбање на Анастасија?

Признава дека нема никогаш да се откаже од чоколадото. Се труди и да го исфрли мајонезот, ама малку тешко ѝ иде.

Не користи никакви суплементи во исхраната, туку брои калории и внимава да внесува многу витамини. 😇

ФитКит инспирација: Анастасија Јаневска од Куманово
ФитКит инспирација: Анастасија Јаневска од Куманово

По вежбање со опушта со јадење.😋А во слободното време обожава да пее со другарките додека се возат во кола.

Ако те интересира како се обликува телото од соништата со кик боксот, следи ја на Инста @TheRealAnnyFit.

На нејзниот профил ќе можеш да видиш слики од адреналински активности и удари со нога што ти гарантираме дека ќе те инспирираат да се фрлиш во акција.

P.S. Љубовен статус: Комплицирано е! 😂

ФитКит лого
ФитКит лого

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и во online вежбалните низ целата држава.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.

Written by

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store