FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска

FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска

Јогата ѝ помогнала да ја победи болката во вратот и кичмата. За возврат, таа сакала да ја продлабочи праксата и да научи да го предаде она што го знае.

Денес, Радица Балеска е еден од најдобрите јога учители во земјава и наш FitKit Plus тренер. 🏆

Радица го пренесува своето искуство и знаење со програмата Ashtanga Vinyasa Full Body.

Еве за кого се наменети овие јога часови:

Јога е за секого. Од спортисти за регенерација на мускули, флексибилност и сила, па се до луѓе кои што немаат апсолутно никаква физичка активност. Од 9 до 99 години. Целта ми е да ги научам учениците дел од праксата да применат и во секојдневието, кога се вознемирени или имаат само наплив на лоши мисли да го стават фокусот на дишењето и да му дадат до знаење на телото дека се’ е во ред. 🙏

FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска
FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска

Еден Ashtanga Vinyasa Full Body час изгледа вака: 👇

  • Најпрво се размрдува (загрева) телото со стоечки асани и баланси;

Придобивките што ќе ги искусиш од еден ваков час се бројни.

Веднаш после часот се чувствуваме полни со енергија. На првиот час можно е буквално да не си го препознаеш телото затоа што понекогаш појма немаме на што се’ е способно сопственото тело. Потребни се неколку месеци за здивот да се синхронизира со физичкото движење и години за да умот, телото и здивот да станат едно и праксата да стане медитација во движење.

А тоа што ќе можеш да си вежбаш од дома е уште една голема предност. 🎯

Во јогата е многу важно фокусот да е на себе и во интимноста на твојот дом да можеш да се осамиш 60 минути, да ги посветиш само на себе, без да се замараш какви хеланки носиш и како изгледаш во одредени асани.

FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска
FitKit Plus Ashtanga Vinyasa Full Body програма на Радица Балеска

За да дознаеш повеќе за Радица: 👩

✅ Следи ја на Инста — @jogasoradica

✅ Пиши ѝ на Фејсбук — RadhaYoga

👉За да почнеш да вежбаш со Радица, креирај го твојот профил на FitKit Plus.

За крај, еве зошто треба да ја пробаш Ashtanga Vinyasa Full Body програмата на Радица Балеска: 👇

Ќе го размрда и истегне секое мускулче од телото. На крајот од часот ќе се чувствуваш како да лебдиш над земја. Комплетно чувство на слобода! 😍

FitKit Plus logo

ФитКит e апликација која ти овозможува да вежбаш кога сакаш и каде сакаш, сега и во online вежбалните низ целата држава.

Апликацијата е достапна на PlayStore и AppStore.

Вежбај кога сакаш, што сакаш и каде сакаш

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store